The Killing Fields & Saigon
Blijf op de hoogte en volg Arjen
18 Juli 2005 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Ho Chi Minh City, 18 juli 2005
Hey everyone,
Yep, ik zit alweer in Ho Chi Minh City (ook wel Saigon genoemd). Het regent hier pijpestelen en vanavond, 22.30 uur, vertrek ik met de nachttrein naar Nha Trang (ligt in het midden van Vietnam). Een mooie gelegenheid om weer wat schrijven. Ook heb ik een paar foto's geplaatst (zie ook vorig bericht).
The Killing Fields
In Phnom Penh, Cambodja, is nog veel te zien van alle ellende die Poll Pot (Khmer Rouge) heeft veroorzaakt in de periode 1974-1979. Iedereen die de film "The Killing Fields" weet wat voor grote chaos het is geweest. Ik ben bij de Killing Fields geweest. Dit is een massagraf waar bijna 9.000 mensen lagen begraven (zie foto). Ook heb ik S.21 bezocht. De "S" staat voor Security Office en S.21 is een voormalige schoool die door de Khmer Rouge als gevangenis is gebruikt. Vrolijk wordt je er zeker niet van, en het heeft een grote indruk bij mij achtergelaten.
Saigon
Het is heerlijk om weer een beetje terug in de beschaving te zijn. Saigon is een mooie en (relatief) schone stad. Vandaag heb ik wat rond getoerd door de stad en heb ik het "War Remnants Museum" bezocht. Dit museum gaat over de Vietnam oorlog en de Vietnamezen hebben niet nagelaten om hier goed te laten blijken hoe slecht zij de Amerikanen vinden.
Strand
Ik heb de afgelopen week wel meer dan genoeg cultuur opgesnoven en daarom ga ik vanavond naar Nha Trang om daar een paar dagen op het strand te "chillen".
Later,
Arjen
Ps.
Jammer dat Michael B. de etappe van gisteren niet heeft kunnen winnen (ik heb de laatste beklimming toevallig op tv gezien).
Hey everyone,
Arjen
Ps.
18 Juli 2005 - 12:43
Jeroen:
Booggie z'n benen waren "leeg". Ja, jammer.
Sietze belde net op. Hij heeft voor 4 oktober een vlucht naar Sydney geboekt via die gasten van zijn werk. Hij vliegt via Wenen. -
18 Juli 2005 - 13:07
Huib:
Weer mooi bijgelezen. Ga weer verder werken !
Al vele van de loepias met die hete saus ge-eten !!! -
18 Juli 2005 - 13:24
Liane:
Jaloers op je!!! zaterdag dus naar u2 geweest, was echt vet! Ja ja, sietz gaat ook op reis... leuk! kusss je zus -
18 Juli 2005 - 15:10
Dymphna En Joep:
Cambodja heb je dus al achter je gelaten. Stelt ook niks voor dat kleine landje. Veel chilplezier op nha trang. Nooit geweest, dus wij verwachten wel een pakkende reportage -
18 Juli 2005 - 15:10
Dymphna En Joep:
22 Juli 2005 - 09:18
Yardena:
Hoi Arjen, de S.21 en de Killing Fields hebben toen ook een grote indruk bij mij achtergelaten..is echt heftig om het allemaal te zien. Vooral ook die foto's en die martelapparaten bij de S.21.
Gaaf hoor dat je nu in Vietnam bent! Geniet maar lekker van het strand.
Hier in Nederland is alles nog hetzelfde. Iedereen gaat nu zo'n beetje op het werk op vakantie, dus in de gang is het best rustig. Het weer is hier ook erg raar de ene week veel zon en nu regent het weer :-(.
Ik ga nu maar weer werken...Veel plezier!
Groetjes! -
24 Juli 2005 - 18:09
Rommy:
Hé Arjen, we hebben je site inmiddels ook ontdekt! Leuk dat we je zo kunnen volgen op je reis. Succes en geniet er van! -
26 Juli 2005 - 08:30
Stefanie:
Hi Arjen,
Leuk hoor je reisverhalen. Zo te lezen geniet je er goed van (en terecht). Ben benieuwd naar je volgende ervaringen. Groeten! -
26 Juli 2005 - 13:37
Dennis Kaandorp:
mooi verslag man, leest lekker weg. Ik geniet met je mee door het lezen ervan.
Veel avontuur gewenst en hou ons op de hoogte, groetjes
dennis en chrissie -
26 Juli 2005 - 21:32
Odette:
Wow, klinkt allemaal te gek.
Kom je nog wel terug? Geniet er lekker van he!