Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Arjen Mosselaar - WaarBenJij.nu Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Arjen Mosselaar - WaarBenJij.nu

Nieuw Zeeland

Door: Arjen

Blijf op de hoogte en volg Arjen

01 December 2005 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hi everyone,

Sinterklaas, tja daar doen ze niet aan in Nieuw Zeeland. Van de week begon mijn broer over Sinterklaas, ik had hem aan de teloon om hem te feliciteren met zijn verjaardag, en ik was verbijsterd. Geen seconde aan Sinterklaas gedacht. Kerst, nog zo iets. Twee weken geleden lag ik ergens te zonnen op een eilandje ergens in de Pacific Ocean, hoorde ik ineens kerstmuziek uit de boxen komen. In tegenstelling tot het Sinterklaasfeest, wordt het kerstfeest daar dus wel gevierd. Het is misschien moeilijk voor te stellen maar als net bent ingesmeerd met factor 20 en je sipt lekker aan een verse kokosnoot dan kost het de nodige moeite om te realiseren dat de feestdagen weer voor de deur staan, bla bla bla bla.....

Mijn vorige verhaal eindigde in Australie. Vanuit Sydney ben ik op 27 oktober naar Christchurch (Nieuw Zeeland) gevlogen. Op 12 november ben ik vanuit Auckland voor 16 dagen naar Tonga gevlogen en inmiddels zit ik weer in Auckland (zie landkaart). De reis van Sydney naar Christchurch begon goed, het vliegtuig had bijna vier uur vertraging. Resultaat van deze vertraging was dat ik om 3 uur 's ochtends landde op Christchurch airport. Buiten was het donker en koud, wat op zich niet gek is zo vroeg in de morgen, en ik had weinig zin om zo vroeg in de morgen de stad te gaan verkennen. Het resultaat van dit alles was dat ik mijn slaapzak op het vliegveld heerlijk heb liggen slapen. Na een paar dagen Christchurch op naar Kaikoura. In dit plaatsje kwam ik bij toeval terecht in een prachtig hostel. Het hostel had een sauna, een mooi terras, een heerlijk zwembad, een bubbelbad, een thai-restaurant, en een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Met uitzondering van een "radio-avountuur" heb ik in die periode niet veel gedaan wat de moeite van het vertellen waard is, maar ach......het leven van een rugzak toerist is absoluut niet saai!

Het radio-avontuur. Op zomaar een morgen zat ik lekker in het zonnetje op het terras, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen, te ontbijten toen ene Andy bij mij kwam zitten. Andy komt uit Londen en heeft wat radio-ervaring. Toen hij had gehoord dat er in Kaikoura een radiostation was (ook de enige te ontvangen radiozender in Kaikoura) is hij naar het radiostation gegaan om te vragen of hij niet een uitzending mocht verzorgen en dat was OK. Andy vroeg mij om met hem mee te gaan. Zo gezegd-zo gedaan, en rond 14.00 vertrokken wij naar de studio. De studio zat in een lokale bar waar wij door de burgemeester van Kaikoura werden verwelkomd. Om 14.30 lokale tijd was het dan zover konden wij beginnen met onze twee uur durende radioshow. Gedurende de uitzending werden wij maar liefst twee keer gebeld, of beter men probeerde ons te bellen maar wij miste de technische vaardigheden om de telefoon op te nemen. Anyway, na de uitzending kregen wij van de burgemeester een biertje!!

Na Kaikoura ben ik naar Picton afgereisd om daar een vriendin, die ik nog ken van de lagere school, op te zoeken. Daar heb ik een mooie boottocht gedaan door de "Marlborough Sounds". Dit was op zich al een mooie tocht maar absolute hoogtepunt van deze trip was de ontmoeting met twee orka's die daar onverwacht hun rondjes zwommen (zie foto).

Kort nadat ik Picton had verlaten besloot ik om eerst naar Tonga te gaan en daarna verder door Nieuw Zeeland te reizen. Na een paar dagen in Nelson en in Auckland vertrok ik op 12 november richting Tonga.

Lees verder in het volgende verhaal:"Tonga, "The land where time begins"

• 01 December 2005 - 09:12

Joep:

Welke foto's? Sommige mensen doen ook alles voor een biertje!